What’s It All About – Noen tanker om julen

Julen – og hva den egentlig handler om

Jeg elsker julen. Denne fine tiden fylt med glede, forventning og tradisjoner. En tid fylt av så mye hverdagsmagi. Men også en tid for de store kontrastene. En vanskelig tid for de som allerede har det ganske vanskelig, og en tid fylt med savn for de som har mistet noen. Og nettopp det er så viktig å huske på i den tiden vi er inne i. Det handler ikke om gaver, ønskelister matgilde og fest. For all del, det er ofte en del av julen, men det er ikke essensen av julen. Derfor prøver jeg å huske på tre ting når vi går inn i denne høytiden.

What's It All About

Ikke stress

Det blir jo jul uansett. Jeg vet det er tusen ting som skal falle på plass. Men det gjør ikke noe om noen ting ikke ble helt som du planla. Man rekker ikke nødvendigvis alt man kunne tenke seg. Og det er helt ok det. Det er faktisk helt perfekt!

What's It All About

Gi der du kan

Julen er tid for omtanke, for store og små. Så gi gjerne litt ekstra til noen som trenger det. Det kan være noen gaver til Fattighuset, å rydde opp litt i egne skap og hyller og levere klær og ting til Fretex eller lignende organisasjoner, fuglemat til småfuglene, litt ekstra omtanke til noen som fortjener det – kanskje det er barnehagetantene, bussjåføren som alltid smiler, han som tar i mot kaffebestillingen din hver morgen og er like blid tross morgengretne tryner. Kanskje du kan bake pepperkaker og ta med deg på det lokale gamlehjemmet? Kjenner du noen som sitter igjen alene, ta deg et besøk. Det gjør godt for begge parter. Det finnes også en rekke lokale organisasjoner som samler inn julegaver, lager mat til familier som trenger det og sørger for at de som er ensomme får en litt bedre jul.

What's It All About

Smil og møt blikk

Jeg kan nesten ikke få sagt det nok ganger. Smil, smil til fremmede, smil til folk du møter på gata, smil til folk gjennom bussruta, smil når du snakker i telefonen, smil til noen på venterommet, smil til de gamle damene på benken.

Du kan forandre noen sin dag med et smil.

What's It All About

Photos: ladybird

Og for all del – kos deg masse med denne fine tiden! Ta vare på menneskene du er glad i, og tenk fine tanker om de som ikke er her lenger.

3 thoughts on “What’s It All About – Noen tanker om julen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *