Sjokoladeepler – pyntet til jul

En barndomsdrøm

Jeg har alltid syntes at de glasserte eplene man ser i filmer og tegneserier ser så fantastiske ut. Har siklet på disse siden jeg var bitteliten. Og nå tenkte jeg at jeg skulle gjøre et lite forsøk på å lage noen selv, men med sjokolade. Sjokoladeepler!

Sjokoladeepler

I skapet hadde jeg en pose med tørkede blomster, og nå fikk jeg endelig en anledning til å bruke de! Kanskje ikke så veldig julete. men jeg synes nå de ble nydelige. Så da får det bare gå 😉

Sjokoladeepler

Jeg tenker at varianten med blomster er voksenvarianten, så er den med vanlig strø mer passende for barn. jeg hadde også en variant med sjokoladestrø som spraker, du vet slik som begynner å knitre når du har det i munnen. Dét ble pop hos barna!

Sjokoladeepler

Å lage sjokoladeeplene var superenkelt. Jeg tredde eplene på trepinner. Deretter smeltet jeg kokesjokolade, je valgte en lys variant. Så blandet jeg inn litt kokosolje før jeg dyppet eplene ned i sjokoladen. deretter strødde jeg på den pynten jeg ønsket og la eplene i kjøleskapet slik at sjokoladen skulle stivne. Superenkelt og veldig godt!

Og jeg kan love deg, det var veldig populært blant barna 😉

2 thoughts on “Sjokoladeepler – pyntet til jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *