God bedring drikk // Sitron- og ingefærshot

Sitron- og ingefærshot – en drikk til god bedring

Det var vel egentlig helt uungåelig. Med en mann som har vært nede for telling og ei lita ei som har snufset en ukes tid, så var det vel bare et tidsspørsmål før jeg fikk kjenne på tett nese og hodepine. Heldigvis så hadde jeg denne stående i kjøleskapet, en sitron- og ingefærshot med litt ekstra power.

God bedring drikk // Ladybirds Nest

Det spørs vel om jeg slipper helt unna, men så langt har jeg klart å holde ting noenlunde i sjakk. Drikken river såpass at jeg føler meg litt lettere i hodet og nesen etter en stor shot.

God bedring drikk // Ladybirds Nest

Photos: ladybird

Drikken er enkel å lage og smart å ha tilgjengelig på denne tiden av året, når plutselig influensaen kommer og det er noen sykdomsrunder i barnehage (for de som har kids).

Sitron- og ingefærshot

Cirka 200 gram fersk ingefær (tilsvarer cirka to større biter)

4 sitroner

2 spiseskjeer gurkemeiepulver (eller fersk hvis du får fatt i)

1 liter vann

 

Begynn med å rive ingefæren med et rivjern, mens du varmer opp vannet. Vannet skal ikke koke, men varmes opp til cirka 60 grader. Tilsett revet ingefær og gurkemeie, rør godt. La dette trekke på svak varme i en halvtimes tid, før du tra kjelen av komfyren og avkjøler blandingen litt. Deretter tilsetter du saften fra sitronene. La den avkjøle seg helt. Hell blandingen på en flaske, og sett i kjøleskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.