Lukten av hjemmebakt brød
Det er ikke så mange ting som slår lukten av hjemmebakt brød. Å bake brød går litt i perioder her i huset. I noen perioder er jeg kjempeflink og får en slags rutine, andre ganger går det svært lenge mellom hver gang jeg baker. Men nå og da dukker det opp noen rykende ferske påminnelser på at man må bake mer!
Da jeg og en venninne var på yogatur til Romsdal så spiste vi nydelig hjemmebakt brød hver eneste dag. Bakt av vår herlige, sprudlende yogalærer Ingrid. Jeg tror samtlige som var på turen endte opp med å spørre Ingrid etter oppskriften, siden brødene var så utrolig gode. Som mang en god kokk så slumpet Ingrid bare sammen en brøddeig, men hun skriblet ned en cirka oppskrift til meg.
Og siden brødene ble såpass vellykkede her på hjemmebane også, så deler jeg oppskriften med dere også. Disse hjemmelagde brødene er enkle å lage, smaker utrolig deilig og er økologiske så langt det rekker.
Ingrids økologiske yoga brød
Handle økologiske ingredienser så langt det går. Til 3 brød trenger du følgende:
- 1 kg økologisk hvetemel
- 1 kg økologisk sammalt hvete
- Gresskarkjerner
- 5-korn blanding eller annen frøblanding
- 1 pose tørrgjær
- litt honning
- litt god olivenolje
- litt salt
- lunkent vann
Bland sammen alle ingrediensene i en stor bolle (og da mener jeg stor, ellers må du kanskje bruke to boller!). Bland sammen til en vår deig. Sett til heving på kjøkkenbenken natta over. Fordel i tre brødformer neste morgen, stek på 180 grader. Følg med, steketid varierer veldig fra ovn til ovn og hvor mye brødene har hevet. Brødene er ferdige når du hører en hul lyd når du banken på de.
Da er det bare å ønske dere vel bekomme! Få ting slår den lukten av nybakt brød…