Et middagstips til påsken – smakfull afrikansk suppe

Vest afrikansk peanøtt suppe

Photo: Ladybirds Nest

Vestafrikansk peanøttsuppe – et smakfullt påskemåltid

Jeg har postet den før. Men jeg gjentar den gjerne, for den passer perfekt i påsken. En god varmende suppe full av spennende smaker er perfekt kosemat når mange er samlet.

Fortet meg å poste suppen i dag, så du rekker å handle inn til denne suppen før butikkene stenger for høytiden. For jeg kan love deg, dette er en spennende miks av blant annet peanøtter, lime, koriander og kanel som du ikke vil gå glipp av!

Du trenger følgende til cirka 4 personer:

-2 rødløk
-4 hvitløksfedd
-2 røde chili
-2 ss fersk ingefær
-2 ss olje
-1 ts kanel
-1 ts paprikapulver
-5 ss peanøttsmør
-2 ss tomatpuré
-1 stor søtpotet
-1 boks hermetiske tomater
-1 boks kokosmelk
-5 dl vann eller grønnsakskraft
-100 g spinat
-1 lime
-salt og pepper
-Ristede peaønøtter til topping
-Koriander til topping
-Serveres med kokt ris, quinoa eller couscous

 Finhakk rødløken, chilien, hvitløken og ingefæren. Varm opp litt olje i en stor gryte og surr ingrediensene til de er blanke og myke og det begynner å lukte deilig. Tilsett kanel, paprikapulver og peanøttsmør. Rør dette godt sammen.

Skrell søtpoteten og del den i små terninger. Ha søtpoteten over i gryta sammen med tomatpuré og rør rundt i ca. 5 minutter, la gjerne søtpoteten få litt stekeskorpe. Tilsett deretter en boks hermetiske tomater, kokosmelken og vann eller grønnsakskraft.

 Gi suppen et oppkok under lokk før du skrur ned temperaturen. La den småputre uten lokk i 20-25 minutter, til søtpoteten er helt gjennomkokt. Hvis du ikke er så glad i biter i suppen så kan du nå mose søtpotetene med en stavmikser – jeg synes det er best å la det være litt biter å tygge på.

Smak til med salt, pepper og limesaft. Helt mot slutten tilsetter du spinaten. Skru av varmen og rør inn.

Server gjerne med ris, couscous eller quinoa. Toppes med ristede peanøtter og koriander.

Jeg tør nesten love deg at dette blir en ny favoritt!

Tusen takk til Julie for en deilig oppskrift jeg har brukt mange ganger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.