Kokosbollekake – en smak av barndommen

Da jeg var liten fikk jeg alltid kokosbollekake, eller skumkake, til bursdagene mine. Det var en venninne av mamma som lagde kaken til meg hvert eneste år. Det var like spennende hvert eneste år og sjekke ut hvilken farge hun hadde valgt.

I helgen hadde lillefrøkna mi sin første bursdag. Og for å videreføre en fin tradisjon så lagde jeg kokosbollekake. Og det har jeg tenkt å fortsette med hver eneste bursdag fremover. Kaken er veldig enkel å lage og smaker kjempegodt – for hvem elsker ikke kokosboller?

Her er min oppskrift på kokosbollekake:

Til bunnen trenger du: 6 plater gelatin, 4 eggehviter, 4 dl sukker, 1ts vaniljesukker og eventuelt konditorfarge hvis du ønsker at kaken skal ha farge. Toppingen består av: 1 plate kokesjokolade (jeg brukte lys kokesjokolade siden det var mange barn som skulle spise den, og synes egentlig det harmonerer best med kaken), 1 ss kokosfett og revet kokos.

Legg gelatinen i kaldt vann, løs den deretter opp i 1 dl kokende vann. La det avkjøle litt. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker og vaniljesukker (og eventuell konditorfarge). Bland. Tilsett den oppløste gelatinen og visp kraftig i cirka 15 minutter.

Dryss kokos på et fat og sett kakeringen (uten bunn) på kakefatet. Kokosmassen gjør at kaken lettere løsner fra fatet når kaken skal serveres. Hell den stivpiskede massen i ringen. Avkjøl i minst 4 timer.

Smelt sjokoladen sammen med kokosfettet. la det avkjøle litt for du heller utover kaka. Hvis du vil ha ekstra mye sjokolade så kan du gjerne dekke hele kaken med sjokolade, som et sjokoladetrekk. Jeg derimot, foretrekker å tekke toppen og la litt renne nedover kantene. La det stivne litt før du drysser på kokosmasse.

Så enkelt, så godt – det smaker av gode barndomsminner!

One thought on “Kokosbollekake – en smak av barndommen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *