Halloween Pumpkin Leftovers

En ettersmak av halloween

Vi har egentlig veldig lite Halloween tradisjoner her i huset. Men siden flere og flere nabobarn har begynt å kle seg ut, så tenkte vi det var hyggelig å skjære ut et gresskar og sette det utenfor døren. (Hvordan selve gresskaret ble seende ut kan du sjekke ut her). Når man skjærer ut gresskar så sitter man igjen med en del gresskarkjøtt og gresskarfrø, og dette syntes jeg det var for synd å måtte kaste. Så da måtte jeg google litt oppskrifter med gresskar.

Halloween Pumpkin Leftovers

Jeg har egentlig spist veldig lite gresskar, så jeg hadde nesten ingen preferanser på hverken smak eller hvordan man kunne bruke gresskaret. Mine preferanser var at det skulle være noe som var forholdsvis sunt og enkelt å lage. Da endte jeg opp med ovnsbakte gresskarfrø og gresskarcookies. Stort enklere tror jeg ikke du får det!

Halloween Gresskar

Ovnsbakte gresskarfrø

Frøene var superenkle å tilberede, det som tok lengst tid var å rense de og skille de fra gresskarkjøttet. Etter å ha skilt gresskarkjøtt og gresskarfrø så skylte jeg gresskarfrøene litt, før jeg tørket de fort med et tørkehåndkle. Deretter ristet jeg de med litt olivenolje og litt himalayasalt før jeg spredte de utover en bakepapirkledd stekeplate. Inn i ovnen på cirka 200 grader og lot de steke i cirka 10 minutter til de var gyldne og sprø. Super digge å spise slik som de er, eller toppen en salat eller suppe med de sprø frøene.

Halloween Party Pumpkin Leftovers

Photos: ladybird

Gresskar cookies

Gresskarkjøttet mørnet jeg i mikroen, her kan du også velge å bruke stekeovn – det vil bare ta litt lenger tid. Når gresskarkjøttet var mørt så puttet jeg det i en blender og kjørte til det ble en jevn masse. Deretter hadde jeg den glatte gresskarmassen i en bolle og blandet i havregryn, litt etter litt. Jeg blandet i ganske mye havregryn, til det ble en litt tykkere deig.  Den må være så tykk at den kan formes til kuler mellom hendene og deretter trykkes flate på stekebrett med bakepapir. Inn i ovnen og steke i cirka 10 minutter på 200 grader.  Vips, så har du noen sunne enkle gresskarkjeks! Du kan selvfølgelig smaksette disse med allskens krydder, både kanel og kardemomme, søtning som stevia, eller sjokolade biter – eller gå for en matvariant med for eksempel urter og litt salt. Denne gangen kjørte jeg en helt plain variant, og den falt i smak hos både små og store.

One thought on “Halloween Pumpkin Leftovers

  • Reply Vibeke 6. november 2017 at 12:24

    Nå var det lenge siden jeg har kikket innom bloggen, og du skuffer aldri!! 🙂
    Kunne tenke meg å prøve meg på de cookiesene, ser lekre ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *