Grønn hjemmelaget rengjøringsspray

En litt sunnere rengjørinsspray til hjemmet

Mange av dere husker sikkert at det var en del fokus på rengjøringssprayer og skadeeffekten deres for en liten stund tilbake. Jeg har lenge vært fan av litt grønnere og snille rengjøringsmidler, slik som for eksempel C Soaps. Men den aller største favoritten – den lager jeg selv!

Grønn hjemmelaget rengjøringsspray

Photos: ladybird

Sprayen er superenkel å lage, du trenger bare et par ingredienser som du mest sannsynlig har stående i kjøkkenskapet. Og den er effektiv! Ja, sabla effektiv spør du meg! Det er denne sprayen jeg tyr til når jeg skal vaske glassdørene i dusjen. De som er så vanskelig å få helt skinnende rene, det er alltid et lite gråskjær. Vel, ikke etter at jeg kom over oppskrift på denne sprayen og begynte å lage den selv. Alt du trenger er en tom sprayflaske, klar eddik og oppvaskmiddel (typ Zalo).

Grønn hjemmelaget rengjøringsspray

1 del Zalo eller annet oppvaskmiddel

2 deler klar eddik

Vann

Bland en del Zalo, med to deler klar eddik og fyll opp resten av flasken med vann. Jeg slumper alltid, og det varierer litt hvor «tynn» jeg vil ha blandingen – men jeg vil tippe at «en del» tilsvarer litt under en desiliter.

Så er det bare å gi sprayen den ultimate testen. Spray et tynt lag over glassdørene på dusjen. Er de ekstra skitne noen steder så kan du gni lett over med en skrubbesvamp. La blandingen stå litt og virke, bruk dusjhodet og skyll av med vann. Jeg har aldri opplevd et mer effektivt vaskemiddel på slike glassdører – kors på halsen!

4 thoughts on “Grønn hjemmelaget rengjøringsspray

 • Reply Williamzesee 21. april 2024 at 00:59

  indianpharmacy com https://indiaph24.store/# buy prescription drugs from india
  buy medicines online in india

 • Reply Floydbuh 20. april 2024 at 17:39

  purple pharmacy mexico price list: cheapest mexico drugs – buying prescription drugs in mexico

 • Reply Nanne 4. august 2017 at 08:07

  Takk for tips, denne skal definitivt prøves! Tipper den funker på vinduene også 🙂

  • Reply Ladybirds Nest 7. august 2017 at 20:40

   Det er jeg ganske sikker på at den gjør! Men da tror jeg at jeg ville lagd en ganske tynn blanding, og kansje med litt mindre oppvaskmiddel 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *