En rundtur i Toscana – del 1

Da vi var i Toscana i sommer, så bodde vi i hjertet av Chianti. Chianti ligger sørøst i Toscana, en times tid sør for Firenze. Avstandene i Toscana er ikke så store, og man kan lett få sett masse når man har bil. Vi fartet masse rundt for å se hva Toscana hadde å by på, og her er noen av favorittstedene.

SIENA

Siena regnes som en de historisk viktige byene i Toscana. Siena sin historie går helt tilbake til etruskerne, og sin blomstring hadde byen under middelalderen. Den dag i dag så er det middelaldersjarmen, de trange smugene og de gotiske bygningene som fascinerer.

Du har kanskje sett mer av Siena enn du visste – byen var nemlig en del av kulissene i James Bond filmen Quantum of Solace.

Midt i byen finner man Piazza del Campo, opprinnelig en markedsplass og en møteplass som også er kjent for sine årlige hesteløp – Palio. To ganger i året forvandles plassen til et inferno av jubel, hester i full sprang og halsbrekkende ridning.

I utgangen av Piazza del Campo finner du også Gelateria Caribia – kjent for å ha Sienas beste iskrem.

Du kan også gjøre unna litt shopping i Siena, vi kom over flere fine interiørbutikker, Kiko Milano og en og annen designbutikk.

VOLTERRA

På en høyde ganske langt sør i Toscana finner du Volterra, den siste byen som ble erobret av romerne. Byen ligger på en høyde, med utsikt over dalfører i alle retninger.

I trange smug kan man lett se for seg middelalderlivet de levde her. Gå byen på kryss og tvers, oppdag kirker og torv, restauranter og små butikker. Og nyt utsikten fra bymurene.

Sørg for å ta deg en god pause og bare titt på folk. Vi bestilte oss deilig espresso med gelato!

Kjøp med deg en flaske eller to Chianti Classico fra et av mange Enotec.

Og sjekk ut Teatro Romano på nordsiden av byen. Det gamle romerske teatret ble oppdaget ved en tilfeldighet da de skulle anlegge en fotballbane her. Og er nå kjent som et av de vakreste og vel bevarte romerske teatrene i Italia.

Om litt kommer flere italienske favoritter.


For my international readers

I’m sharing some of our italian favorites. Towns and cities that we visited and fell in love with. If in Toscana, make sure you visit Siena and Volterra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *