Photos: ladybird
Jeg har tidligere blogget om Chia Fresca, en tørsteslukker som er veldig populær i Mexico og mellom-Amerika. Nå har jeg testet ut en ny variant med vannmelon som er veldig poppis om dagen. Den består enkelt og greit av kokosvann, vannmelon og chia frø. Sjekk ut det tidligere innlegget for fremgangsmåte.
Denne drikken tilfører selvfølgelig masse fuktighet, men chiafrøene har en rekke fordeler som er verdt å merke seg:
– 8 ganger så mye omega-3 som i laks
– 6 ganger så my kalsium som i melk
– 3 ganger så mye jern som spinat
– 15 ganger så mye magnesium som brokkoli
– 6 ganger så mye protein som i kidneybønner
– 4 ganger så mye fosfor som i melk
– dobbelt så mye fiber som i fullkorn
(kilde: Shape Up 2/2016)
For my international readers
I’ve already done a post on Chia Fresca, this fresh drink from Mexico. But now I have a new favorite version – with watermelon! Coconutwater, watermelon and chia seeds, and that’s it. You can read more about how you make the Chia Fresca here.
Besides it tastes delish and gives you a moistuire-boost, the chiaseeds have several benefits:
– 8 times the amount of omega-3 as in salmon
– 6 times as much calcium as in milk
– 3 times as much iron as in spinach
– 15 times as much magnesium as in broccoli
– 6 times as much protein as in kidney beans
– twice as much fiber as in wholewheat
(kilde: Shape Up 2/2016)