Syltet rødløk – deilig tilbehør

Syltet rødløk på 1-2-3

Syltet rødløk har vært fast inventar i kjøleskapet vårt denne sommeren. Og det har vi tenkt å fortsette med utover høsten. Syltet rødløk er så friskt og godt, og det perfekte tilbehøret til så mye. Og veldig enkelt å lage! Jeg anbefaler deg å teste ut dette, di vil bli overrasket over hvor anvendelig og fresht det er.

Syltet rødløk - deilig tilbehør

Hvordan lage sytet rødløk

Du trenger følgende for å lage syltet rødløk, mest sannsynlig så har du alt i skapet allerede:

1 dl klar eddik 7%

2 dl sukker

3 dl vann

2 rødløk

Også trenger du selvfølgelig en tett krukke å oppbevare løken i!

Det er veldig enkelt å lage syltet rødløk, det tar bare litt tid når den skal stå å godgjøre seg, resten er gjort på under 20 minutter. Skrell rødløken og kutt den opp i tynne skiver. Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp. Legg skivet rødløk i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Når glasset er avkjølt så kan du sette det inni kjøleskapet.  Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager. Den blir nesten bedre jo lenger den får stå. Den syltede rødløken holder seg ganske lenge, men hvor lenge den holder har vi ikke fått testet skikkelig, vi spiser den nemlig opp i løpet av kort tid!

Syltet rødløk - deilig tilbehør

Photos: ladybird

Du kan også bruke eplecidereddik eller rødvinseddik for litt variasjon! Du kan også smaksette med krydder, urter eller skivet ingefær som du koker sammen med laken. Skikkelig digg til grillmat, pølser, salater – ja egentlig til det meste!

5 thoughts on “Syltet rødløk – deilig tilbehør

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *