Små steg for et litt enklere liv

Living a simpler life

Det å være i en flytteprosess gjør noe med deg. Det setter en del ting litt i perspektiv. Spesielt med hensyn til det materielle. Men også litt i forhold til tid. Og får deg til å tenke litt over ting som fyller hverdagen, på både den ene og andre måten. Jeg merker at jeg får et behov for å rydde opp litt, kvitte seg med ting man ikke bruker og legge til rette for gode nye rutiner.

Small steps for a simpler life // Ladybirds Nest

Her er en bitteliten liste over hvordan man kan leve et litt enklere liv, en liste jeg kjenner at jeg lever litt etter nå om dagen.

Et litt enklere liv
// kvitt deg med rot //

Å flytte er den perfekte måten å få ryddet opp i alt man eier. Siden vi har visst om flyttingen en stund så har jeg hatt god tid på å rydde i alle ting vi eier. Jeg har ryddet, gitt bort, solgt unna litt, gitt videre til venner og familie og kjørt eske på eske til veldedige organisasjoner og til gjenvinning. Og følelsen av å få ryddet opp i clutter, det man ikke trenger, den er så digg!

// Kjøp mindre ting – kjøp smartere //

Dette punktet er så mye enklere å leve opp til når man er i en prosess der man rydder opp i sine materielle ting. Da er man i prosessen og er veldig bevisst på hva man velger å anskaffe seg. Og slik håper jeg at jeg klarer å holde det. Jeg vil ha færre ting, og heller ha ting jeg bryr meg om. Bedre for alle, miljøet og lommeboka.

Small steps for a simpler life // Ladybirds Nest

// Dropp presset om å være produktiv 24/7 //

Denne er litt hard for meg faktisk. Men jeg jobber med å bli bedre. Jeg er nemlig ganske god på å holde kjøret oppe døgnet rundt. Men nå skal jeg bli litt flinkere til å prioritere, og heller ha fullt fokus når jeg driver med noe.

// single-task //

Denne er ganske lik det forrige punktet. Men det handler om å være tilstede. Og ikke hele tiden være på, alle steder samtidig. men heller fokusere på der du er, her og nå. Kanskje litt daglig meditasjon hadde vært en sunn ny rutine å få inn i livet.

Small steps for a simpler life // Ladybirds Nest

// Unfollow. unsubscribe //

Ta et lite oppgjør med hva du følger, og hva du velger å abonnere på. Behold det som gir deg noe. Dropp det som ikke er noe positivt for deg.

Small steps for a simpler life // Ladybirds Nest

Photos: Ladybirds Nest

// ikke forplikt deg til for mye //

Det er helt greit å si nei. Lær deg å si litt mer nei til de tingene som ikke gir deg noe. Velg heller å fokuser på de tingene som er positive for deg. Og har du ikke lyst, så er det faktisk lov til å si nei. Ikke føl deg forpliktet til å gjøre ting du ikke vil.

// Kjenn dine prioriteringer //

Velg ut det som er viktig for deg, det som gir deg noe. Velg bort de tingene som tapper deg for energi. Prioriter og velg bort.

Har du noen gode tips til et litt enklere liv?

One thought on “Små steg for et litt enklere liv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *