Kirsebær – sommersnack favoritten

Kirsebær – i flere varianter

Kirsebær og moreller, det er virkelig en sommerfavoritt! Først og fremst å spise slik de er, rett fra stilken. Men jeg har også noen andre digge varianter og tips til hvordan du kan bruke disse deilige røde bærene. Og er du så heldig å ha tilgang på masse deilige kirsebær og moreller, plukk masse og frys ned til høsten og mørket kommer.

Kirsebær - sommersnack

Photo: ladybird

  1. Dypp de hele bærene i smeltet mørk sjokolade. Så enkelt, men så vanvittig godt.
  2. Skjær opp kirsebær i biter, hakk sjokolade og bland med vaniljeis. Yum!
  3. Frys hele kirsebær eller moreller, gjerne med stilken. Perfekt i rosévinen i stedet for isbiter som smelter og vanner ut vinen.
  4. Lag rawfood kuler og ha et bær inni hver enkelt kule – en frisk overraskelse! Perfekt i kakaobaserte raw food kuler.
  5. Kirsebær og vaniljekesam. Skikkelig yum.
  6. Jeg ser at kombinasjonen kirsebær og sjokolade går igjen her. Men det er jo ikke tilfeldig, kombinasjonen er perfekt! Bare test ut skikkelige saftige brownies eller sjokoladefondant med disse digge bærene til!
  7. Frys bærene uten stener. Kjør de deretter i blender med litt melis – og du får en supergod og superenkel sorbet!
  8. Lag limonade av sitroner og kirsebær! (Her gjør det seg også med litt rabarbra!)
  9. Lag en salat med kirsebær i. Gjerne i kombinert med blant annet brokkoli og pinjekjerner.
  10. Kirsebær er faktisk veldig digg å strø oppå en del middagsgryter! Det tipset fkk vi faktisk i barnehagen til vesla vår. Hun går i gårdsbarnehage der de blant annet har kirsebærtrær som de lager masse godt av, og de bruker blant annet de innhøstede bærene i en del gryter.
  11. Og et siste tips – kjøleskapsgrøt og chiapudding med innslag av disse friske bærene!

Var det noe som fristet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.