Kokosgrøt – rask frokost for kokoselskere!
Jeg elsker kokos! Og det er jeg ikke alene om. Her er en superenkel, og veldig god kokosgrøt. Jeg kom over den på bloggen til Petra Tungården og fant fort ut at den måtte testes ut!
Den er av typen kald grøt, det vil si at den bare røres sammen og settes kald eller spises med en gang, du trenger ikke koke opp noe som helst. Så det går superraskt å smelle sammen en porsjon! Du trenger følgende:
Kald kokosgrøt
1,5 dl -2 dl kokosmelk
1 spiseskje chiafrø
1 spiseskje linfrø
kokosmasse
valgfritt tilbehør
Hell kokosmelken i en bolle, tilsett chiafrø og linfrø. Bland godt. Tilsett kokosmasse til du får ønsket konsistens på grøten. Da har du basen på kokosgrøten! Du kan spise den sånn, eller du kan tilsette litt kanel, hakkede nøtter eller frø, eller for eksempel tørkede bær. Sett kaldt frem til du skal spise den, eller server med en gang. Strø gjerne på friske bær, frukt eller nøtter og frø på toppen.
Den ene varianten tilsatte jeg friske bringebær! Man kunne sikkert most de og blandet de inn i grøten også, for et friskt innslag.
Den andre varianten av kokosgrøten fikk litt ekstra frø på toppen. Det er digg med litt ekstra knas!
Kald kokosgrøt ble en suksess, og absolutt et nytt innslag på frokostbordet. Jeg er ikke helt sikker på at mannen vil like den så godt, men den gikk rett hjem hos både meg og lillefrøkna.