Eltefrie grissini med urter – italienske snacksbrød

Photos: ladybird
Mange av dere lurte på brødene som lå ved siden av suppen jeg la ut før helgen. Og den oppskriften bør så absolutt deles, for de brødene er så gode! Italienske snacksbrød, eller grissini med urter som du også kan kalle de. De er eltefrie, en genial form for baking spør du meg. Jeg husker ikke hvor jeg opprinnelig fant oppskriften, men sitter du på svaret så si gjerne fra så skal jeg linke.

Eltefrie grissini med urter – italienske snacksbrød
500 gram hvetemel (gjerne økologisk)
1 1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
4 dl vann
1 dl revet ost (Jarlsberg, parmesan…)
Krydder og urter
Til strøssel: sesamfrø, valmuefrø, maldonsalt, urtesalt…det du vil!
Bland sammen det tørre i en bolle (jeg liker å bruke en del krydder og urter både i deiligen og som strøssel). Bland inn osten. Hell over væsken og rør raskt sammen. Dekk med plastfolie og sett et lunt sted (gjerne på kjøkkenbenken). La heve i 12-20 timer.
Hell deigen over på en melstrødd kjøkkenbenk. Trill ut grissini – mange lager de fingertynne, jeg liker de best når de er cirka to fingerbredder. Bruk gjerne bakeplatens kortside som mål på hvor lange de bør være. Legg ved siden av hverandre på bakepapirdekket bakeplate. Jeg liker å tvinne de litt før jeg legger de på bakeplaten, da ser de ekstra fine og rustikke ut. Pensle med vann og strø med frø, salt
 og/eller krydder – alt etter ditt ønske.

Sett i forvarmet ovn, 250°  og stek i cirka 10 minutter.

Publisert

i

av

Kommentarer

6 kommentarer til “Eltefrie grissini med urter – italienske snacksbrød”

 1. ladybird avatar

  Marit: Så gøy å høre! Jeg synes de er supergode. Og så enkle å lage! man må bare planlegge bittelitt slik at man får satt deigen dagen før 🙂

 2. ladybird avatar

  Julia: Det er faktisk timer 😉 Jeg digger eltefri baking, eller no-knead som det også kalles. Superenkelt og resultatet blir så bra når det langheves. Google gjerne eltefritt eller no-knead og les litt om det, for det er en litt annen måte å bake på enn den vanlige 😉 Men har du først begynt med det, så fortsetter du!

 3. Anonym avatar
  Anonym

  Nå har jeg laget disse – kjempegode !!!!!!
  Takk for at du deler;))

  Marit

 4. Julia avatar
  Julia

  mmm, disse skal testes ut 🙂 Stemmer det at de må heve i 12-20 timer? eller er det minutter? hehe

 5. ladybird avatar

  Anonym: De er utrolig gode, og man kan jo tilpasse med krydder, urter og ost akkurat som man selv ønsker! Det trengs ikke å etterheves! Bare husk godt med mel på benken, deigen er litt klissete, slik aom eltefritt gjerne er. Lykke til!

 6. Anonym avatar
  Anonym

  Hei, disse så veldig gode ut;) De skal prøves, i allefall!
  Lurte på om du ettehever disse før de stekes?
  Ha en fin kveld;)

  Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *