Coconut Chia Fresca

Photos: Ladybird
Jeg er ikke den flinkeste til å få i meg nok drikke i løpet av en dag. Og nå som jeg ammer er det ekstra viktig. Derfor har jeg lagt meg til noen nye vaner. En er å drikke Chia Fresca. Og hva er nå det? Chia Fresca er en veldig populær drikk i Mexico og Mellom-Amerika. Den består av væske, f.eks vann eller kokosvann, chiafrø og gjerne frukt eller urter. Drikken brukes ofte i forbindelse med sportslige prestasjoner, men også som en ren nytelsesdrikk. Chiafrø får en geleaktig hinne når de ligger i væske, de kan faktisk binde til seg væske hele 9-10 ganger sin egen vekt. Chiafrø inneholder blant annet masse Omega-3, fiber, protein, sink, magnesium og jern. Noe som gjør Chia Fresca til en sunn og digg drikk – hvis du takler denne litt geleaktige konsistensen da. 
Å lage Chia Fresca er enkelt! Du trenger
4 dl kokosvann (eller vann)
1-2 spiseskjeer chiafrø, alt etter hvor tykk du vil ha drikken
Limebåter og mynte 
(her kan du selvfølgelig bruke annen frukt, bær eller hva du måtte ønske som smakstilsetning) Hvis du bruker lime slik som jeg, så anbefaler jeg å skjære limen i båter og legge disse i drikken. Hvis man presser limen så tar den bort kokossmaken, og denne vil jeg gjerne kjenne!
Rør rundt og sett i kjøleskapet et kvarters tid! Enjoy!

2 thoughts on “Coconut Chia Fresca

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *