Castellina in Chianti

Castellina in Chianti var nærmeste landsby til vårt farmhouse. En liten kjøretur på 8 kilometer, så hadde vi tilgang til små kafeer, noen butikker, et knippe restauranter og en deilig grønnsaks- og frukthandel.

Castellina in Chianti ligger også rett ved den berømte kjøreruten Chiantigiana, nærmere bestem SR222. En av de vakreste kjøreturene man finner i Toscana. Hvis du dropper innom Castellina in Chianti en gang, så sett gjerne av en time eller to.

Ta deg en kruttsterk espressokopp sammen med lokalbefolkningen, kjøp med deg et par flasker Chianti Classico på en av landsbyens flere Enoteca’er. Eller bare nyt et godt italiensk måltid.

Og glem for del ikke å ta en tur innom byens Gelateria! Hvis du liker Gorgonzola så kan gelatoen med gorgonzola anbefales – kombiner den gjerne med pæregelato.

Castellina in Chianti er ikke store landsbyen. Stort sett så er det en gågate og en liten sveiptur opp på gamletorget. Og det er det. Men det holder i massevis for et lite besøk.

Test gjerne ut en av de litt bedre restaurantene i byen, Le Tre Porte er så absolutt å anbefale. her spiste vi både nydelige pizzaer, deilig pasta og turens beste risotto! En deilig grønn erterisotto med bacon. Den savner jeg kjenner jeg.

Husk å titt opp og inn i alle smug, plutselig finner du en liten blomsteroase.

Pelargonia har liksom alltid vært en bestemorblomst. Jeg husker at bestemor hadde vinduskarmene fulle. Etter turen til Italia ser jeg definitivt på pelargonia med nye øyne.

Jeg savner den deilige grønnsaks- og frukthandleren på kirketorget i Castellina in Chianti.

Befinner du deg i Chianti, dropp gjerne innom Castellina in Chianti. Og glem for all del ikke å nyt utsikten fra landsbyen, på den ene siden av byen så ser du grønne daler og vinranker så langt øyet ser.

 

One thought on “Castellina in Chianti

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *