10 tips for litt bedre søvn

Tips til bedre søvn

Sleep tight – tips til bedre søvn

Søvn har nok fått en ny betydning etter at jeg ble mamma. Den er ikke like tilgjengelig som før, og man føler at man alltid har litt underskudd på søvn. Å sove til man våkner av seg selv, det skjer liksom ikke så ofte lenger. Desto viktigere er det med god søvn når man sover. Her er noen små og store tips til hvordan du kan få litt bedre nattesøvn.

1. Lavendel. Finn en lavendelduft som du liker, om det er et duftlys, en håndkrem, en putespray eller et badesalt. La det bli en del av ditt kveldsrituale.

2. Slå av. Slå av TV, legg bort mobil – ha en liten pause fra elektronikken før du pusser tennene og går til seng. Det trenger ikke være mer enn 10-15 minutter. Men det gjør godt.

3. Tren og bruk kroppen fysisk. Man sover så mye bedre når man har beveget seg!

4. Ha en blokk eller notatbok på nattbordet. Dukker det opp noen tanker når du legger hodet på puta, skriv de ned, så kan du legge de vekk for kvelden, og heller ta tak i det neste dag. ved å skrive det ned så vet du at du husker det.

5. Tart Cherry – saft av surkirsebær! Den er kjent for å virke søvndyssende på en naturlig måte, på ingen måte skadelig eller vanedannende. kan brukes i smoothie, som fruktsaus eller ta et par teskjeer.

6. Deilig sengetøy! Jeg elsker godt sengetøy og nyredde senger. Gjør sengen litt lyxig med deilige naturmaterialer.

7. Yoga. Finn deg en liten yogasekvens for god søvn som du gjør før du legger deg. Den trenger ikke ta mer en fem minutter. Du finner masse snutter på youtube. Namaste!

8. No hard feeling. Ikke legg deg som uvenn.

9. Takknemlighetsjournal. Noter ned tre ting du er takknemlig for etter dagen som har gått.

10. Vær litt forberedt. Gjør det litt mer behagelig å våkne opp til ny dag. Om det er å legge frem klærne til neste dag, gjøre klar kaffemaskinen slik at det bare er å trykke på knappen, pakke treningsbaggen kvelden før – gi deg selv en god start.

3 thoughts on “10 tips for litt bedre søvn

 • Reply Lwivzi 5. januar 2024 at 16:49

  allergy medications for itching skin different types of allergy medicine kirkland allergy pills toronto

 • Reply Luisa - La Mar 9. mai 2017 at 11:43

  Veldig fine og nyttige tips <3 God søvn gjør så mye for en, jeg må bli flinkere å sette pris på det.

  • Reply Ladybirds Nest 9. mai 2017 at 20:01

   Jeg har nok lært meg å sette mye mer pris på det etter at jeg ble mamma. Men jammen meg er det underskudd på det til tider nå og, så det er vel naturlig 😉 Men greit å legge til rette for god søvn, uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *