Naturlige krøller med rettetang

Inneholder sponsede produkter
Hvordan jeg krøller håret med rettetang

Jeg får en del spørsmål på hvordan jeg fikser håret mitt. Det viltre, uregjerlige håret mitt som ofte lever sitt helt egne liv. Selv om jeg har mye liv i håret, og en del fall, så bruker jeg veldig ofte en rettetang til å definere krøllene litt mer, og forme håret litt. Og ikke minst roe ned litt viltert og brusete hår. En god rettetang er et must, og en håndfull gode produkter.

Naturlige krøller med rettetang

Veldig ofte så har håret mitt mer enn nok volum. Men jeg liker allikevel å bruke Oribe sin Dry Texturizing Spray for å lage litt motstand og hold i håret. Det er en super måte å preppe håret slik at varmestylingen sitter bedre. Og har du helt nyvasket hår så er denne sprayen et must, den roer den veldig glatte, nyvaskede følelsen og gir håret litt mer hold. Jeg tror jeg tørr påstå at denne sprayen er mitt absolutte favorittprodukt til håret!

Naturlige krøller med rettetang

Et annet must er en god rettetang! Og en god rettetang for meg må oppfylle noen ulike kriterier. For det første så bør den ka avrundede kanter langs langsiden på varmeplaten – enkelt forklart fordi håret skal gli bedre over kantene og krøllene ikke skal bli «hakkete». Kantene må altså være avrundet. Også må den ikke være av typen som bli så varm at den svir håret unødig. Denne fra BabyLiss, BabyLiss Digital Sensor, har en innebygd digital sensor som tilpasser seg håret – slik at den ikke skal bli for varm for ditt hår. Den har hele 12 ulike temperaturinnstillinger, slik at du fint kan tilpasse det ditt ønske og behov. Jeg liker ikke å slite unødig på håret, så det er en ganske viktig egenskap for min del. Dessuten har den keramiske plater, disse er superglatte slik at håret glir lett. det gjør det langt lettere å bruke rettetangen til å lage krøller.

Naturlige krøller med rettetang

Photos: ladybird

Hvordan krølle håret med rettetang

Så kan jeg prøve å forklare enkelt hvordan jeg krøller håret med rettetang. For det første, beskytt håret med et godt varmebeskyttende produkt. Dette beskytter håret, samtidig som det gir et bedre resultat. Jeg veksler mellom varmebeskyttende spray og varmebeskyttende kremer.

Deretter jobber jeg meg seksjonsvis gjennom håret. Man bli ofte anbefalt å begynne bak og jobbe seg oppover i seksjoner. Men jeg foretrekker å begynne på siden, like bak fronten og luggen, og jobbe meg bakover. Og til slut gjøre fronten. Jeg er ikke så veldig nøye med inndelingene, men passer på å ikke få for lite hår, eller alt for mye i hver seksjon. Jeg legger en seksjon mellom platene i tangen, klemmer til og vrir tangen cirka 180 grader, for så å dra tangen gjennom hele seksjonen med hår. Nå er det litt en smakssak hvilken retning man vrir håret. På høyre side av hodet vrir jeg de fleste seksjonene mot høyre, og på venstre mot venstre. Men jeg liker den litt tilfeldige looken, så jeg mikser også litt, og lar noen av seksjonene vris motsatt vei. Men rundt ansiktet er jeg veldig nøye på å vri bort fra ansiktet, altså mot høyre på høyre side, og motsatt.

Husk å dra tangen sakte igjennom, ikke stopp opp, men hold den i bevegelse. Avslutt med å spraye over med hårspray og la håret gjerne avkjøle seg før du grer gjennom krøllene med fingrene. Og gre for all del igjennom krøllene med fingrene eller en børste, ellers ser det fort litt for stylet ut. Styrer du for mye med krøllene når de er varme så sitter de ikke så godt, så vent til de er avkjølt. Hvis du ønsker en enda mykere look, så gre gjerne igjennom krøllene når de er blitt helt avkjølt – da får du en mykere og mindre definert look.

…and she has wild, curly hair.
Hello? C-c-c-curly.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *