Dulce de Leche med salt

Photos: ladybird
Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage Dulce de Leche, en karamellaktig saus basert på kondensert melk. Det smaker digg, kan brukes til så mangt og er utrolig lett å lage – og egner seg veldig godt som en liten DIY før jul. Kjøp noen fine glasskrukker og du har plutselig deilige hjemmelagde små gaver!
Det eneste du trenger for å lage Dulce de Leche er søt kondensert melk på hermetikkbokser. Du kan ikke bruke Vikingmelk, da denne ikke er søtet. Jeg anbefaler å stikke innom den lokale innvandrerbutikken eller grønnsakssjappa på hjørnet, det fant jeg ut etter å ha tittet i to-tre andre butikker. 
Ta av papiret på hermetikken og legg boksen i en gryte, fyll på vann til det dekker halve boksen. Kok opp. Nå skal vannet koke i to timer. Husk å fyll på med vann hver halvtime, da en del av vannet vil fordampe underveis. Etter to timer tar du forsiktig hermetikkboksen ut av gryta og skyller under kaldt vann, slik at du ikke brenner deg når du skal åpne boksen. Åpne boksen og hell over den karamellaktige blandingen i en liten bolle, rør godt rundt slik at innholdet blander seg til en jevn masse. Tilsett litt havsalt eller maldonsalt for et snev av salt smak som kontrast til all søtsmaken. Smak deg frem til den saltmengden du synes passer, eller dropp saltet og bruk for eksempel vaniljefrø for en ekstra piff. Hell over i små lufttette krukker og sett i hjøleskapet. 
Dulce de Leche’n holder seg flere uker i kjøleskap, men du kommer nok til å spise den opp lenge før det!
Så hva kan du bruke Dulce de Leche til?
– på is
– blandet inn i bakverk, som for eksempel muffins, sjokoladefondant eller brownies
– server sammen med frukt
– supergodt sammen med epleskiver
– på brødskiva
– på vafler eller pannekaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *