• Kanelsnurrer fra bakeriet i Lom

    Her går det i ett om dagen! Helgen har vært fullpakket med jobb, babyshower for en liten prins, barselbesøk, familiebesøk og ærend før vi reiser på babymoon. Derfor blir det litt stille her. Heldigvis har jeg mange snille personer i livet mitt som skjemmer meg litt bort i pusterommene – slik som papsen min. Da jeg var innom han i helgen så fikk jeg deilige hjemmelagde kanelsnurrer basert på oppskriften fra Lom Bakeri. Og kanselsnurrene fra Lom Bakeri er jo norgeskjent – med god grunn, de er fantastisk gode!
    Siden disse var ekstra gode, ja noen av de beste kanelsnurrene jeg har smakt, så deler jeg Lom Bakeri sin oppskrift med dere, disse er verdt å prøve.
    Kanelsnurrer fra Lom Bakeri
    Denne oppskriften gir cirka 12 store kanelsnurrer
    Deig:
    125 gram smør
    5 dl helmelk 
    1 egg
    50 gram gjær
    150 gram sukker
    ca. 1 kg hvetemel
    1 ts salt
    1 ts kardemomme
    Fyll:
    75 gram smør
    1/2 dl sukker
    2 ss kanel
    til pensling: 
    1 egg
    1 dl brunt sukker til å strø oppå bollene
    1.  Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
      1. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
      2. Forheving – Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter. 
      3. Mens deigen hever, kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel i en liten bolle.
      4. Utbaking og etterheving – Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på et godt lag av ferdigblandet sukker, kanel og smør. Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre. Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers. Strekk bitene litt. Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene. Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse. (se forklaring med bilder her hvis du ble litt svett av denne beskrivelsen).
      5. Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.
    2. Nyt det som må være bortimot verdens beste kanelboller!

  • Love Stories Beachwear

    Hvor søt hadde ikke denne vært til min voksende babymage?
    Photos: Love Stories
    Love Stories er jo et relativt nytt undertøysmerke i Norge, og denne sesongen kommer de med en egen bikinilinje. Og jeg digger det. Synes alltid det er så vanskelig å finne fine bikinier her i Norge, fasongene er litt kjipe – det er de samme overdelene over alt og bikinitrusene skulle jeg gjerne hatt litt smalere og nettere. Derfor hansler jeg nesten alltid bikinier når jeg er utenlands. Men nå ser det jammen ut som jeg kan ha fått en favoritt på hjemmebane – så gjelder det bare å finne ut hvor man kan kjøpe de!
  • Blogg Alert

    Vogue har lansert sin første forside med en blogger som covergirl – Chiara Ferragni ser smashing ut på coveret. Jeg elsker stylingen. Bloggere på cover er jo ikke noe nytt fenomen her hjemme, men morsomt at de virkelig store internasjonale magasinene gjør plass til en blogger også.

  • Hammam Hot Scrub fra Rituals

    Photos: ladybird
    Selv om jeg har en helt klar favoritt når det kommer til skrubb – MD Formulations Face&Body Scrub, så liker jeg å teste ut litt nye produkter. Denne skrubben med havsalt fra Rituals plukket jeg med meg fra flyplassen i Brussel før jul. Rituals er jo et merke som nylig har kommet til Norge, som jeg alltid har kjøpt når jeg har vært på reise, men nå har vi det altså tilgjengelig her hjemme. Denne saltskrubben er av den ganske grove typen med grovt havsalt i en deilig oljeblanding som lukter veldig friskt av pepperminte! En skikkelig digg lukt, og deilige dufter er jo ganske typisk Rituals sine produkter. Dette er en slik skrubb som er helt perfekt å ha stående i dusjen – jeg elsker at den etterlater et tynt lag av olje på kroppen etter bruk, noe som gjør at man ikke har dette øyeblikkelige behovet for å smøre seg med body lotion. Du kan blant annet kjøpe den på Rituals sin egen lille avdeling på Steen&Strøm eller hos Kicks sin nettbutikk.
  • Bali Coming Up

    Photos: pinterest
    Siden vi om noen måneder blir en liten familie, så bestemte vi oss for å reise bort – bare oss to, på en aldri så liten babymoon. Rundt påsketider setter vi kursen mot Bali, denne grønne fantastiske øya som det er over ti år siden jeg besøkte sist. Jeg har allerede ganske klart for meg en del ting vi vil oppleve mens vi er der, men gode tips taes alltid i mot med stor takk! Det kan være alt fra hvor vi bør bo, hvor vi bør spise, severdigheter vi må få med oss, strender vi bør sette snuten mot, deilige SPA-steder, yoga-retreats – just bring it on!

  • Hjemmelaget granola – litt sunnere

    Photos: ladybird
    Jeg foretrekker stort sett hjemmelaget når det kommer til det aller meste – smaker bedre og man har litt mer kontroll på innholdet. Nå om dagen står det alltid en stor krukke med hjemmelaget granola på kjøkkenbenken. Nydelig til gresk yoghurt og litt friske bær eller litt honning, eller oppi en frisk smoothie. Deilig til frokost eller kvelds, eller et lite, raskt mellommåltid.
    Jeg har tatt utgangspunktet i en en granolaoppskrift på Trines Matblogg, den er enkel å lage og veldig god. Dog jeg gir den som regel alltid en personlig vri. Her i huset er vi ikke så glad i tørket frukt, så vi dropper det og har heller i litt ekstra med frø og nøtter som gir ekstra krønsj. Det har nesten blitt en liten søndagstradisjon å lage en ny ladning med granola!
  • The Knot

    Photos: Céline, LoveLaurenAlexa
    Jeg bruker egentlig ikke så mye smykker, og det går veldig lang tid mellom hver gang jeg kjøper noen nye eller bytter ut noen av de jeg går med nesten hver dag. Men «The Knot Bracelet» fra Céline kune jeg lett gjort plass til på håndleddet. Så enkelt, så fint. Så perfekt!