Kanelsnurrer fra bakeriet i Lom

Her går det i ett om dagen! Helgen har vært fullpakket med jobb, babyshower for en liten prins, barselbesøk, familiebesøk og ærend før vi reiser på babymoon. Derfor blir det litt stille her. Heldigvis har jeg mange snille personer i livet mitt som skjemmer meg litt bort i pusterommene – slik som papsen min. Da jeg var innom han i helgen så fikk jeg deilige hjemmelagde kanelsnurrer basert på oppskriften fra Lom Bakeri. Og kanselsnurrene fra Lom Bakeri er jo norgeskjent – med god grunn, de er fantastisk gode!
Siden disse var ekstra gode, ja noen av de beste kanelsnurrene jeg har smakt, så deler jeg Lom Bakeri sin oppskrift med dere, disse er verdt å prøve.
Kanelsnurrer fra Lom Bakeri
Denne oppskriften gir cirka 12 store kanelsnurrer
Deig:
125 gram smør
5 dl helmelk 
1 egg
50 gram gjær
150 gram sukker
ca. 1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ts kardemomme
Fyll:
75 gram smør
1/2 dl sukker
2 ss kanel
til pensling: 
1 egg
1 dl brunt sukker til å strø oppå bollene
 1.  Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.
  1. Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.
  2. Forheving – Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter. 
  3. Mens deigen hever, kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel i en liten bolle.
  4. Utbaking og etterheving – Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på et godt lag av ferdigblandet sukker, kanel og smør. Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre. Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers. Strekk bitene litt. Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene. Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller et kjøkkenhåndkle på et lunt sted til de har hevet til dobbel størrelse. (se forklaring med bilder her hvis du ble litt svett av denne beskrivelsen).
  5. Sett på stekeovnen på 225°C. Når kanelbollene er ferdig hevet, pensler du dem med litt sammenpisket egg og strør på litt brunt sukker. Stek knutene midt i ovnen i ca 10 minutter.
 2. Nyt det som må være bortimot verdens beste kanelboller!

15 thoughts on “Kanelsnurrer fra bakeriet i Lom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *