photos: ladybird
Jeg har tidligere delt denne oppskriften på hjemmelaget Bounty med dere, men den er så god at den tåler å publiseres igjen. I dag fikk jeg skikkelig lyst på hjemmelaget Bounty, og lagde en ladning. Disse er såpass sunne at de kan nytes hver eneste dag, men som alt annet – alt med måte! De er heller ikke så vanskelig å lage, du trenger bare en liten dose tålmodighet.
Du trenger
Kokosmassen:
1 boks kokosmelk (den store typen, ikke de bittesmå)
2 spiseskjeer kaldpresset kokosolje
2 spiseskjeer sukrin
150-200 gram kokos
Sjokoladetrekket:
200 gram mørk sjokolade (eller lag din egen sjokolade hvis du foretrekker det)
2 spiseskjeer kaldpresset kokosolje
Hell en boks med kokosmelk opp i en kasserolle, tilsett 2 spiseskjeer kokosolje. Smelt på lav varme. Tilsett sukrin. Bland godt. Tilsett kokosmassen og bland. Bruk isbitformer eller sjokoladeformer i gummi/silikon, fordel kokosmassen i formene med to skjeer. Sett i fryseren et par timer.
Smelt sjokolade og 2 spiseskjeer kokosolje i en kasserolle, avkjøl litt. Ta formene med kokosmasse ut av fryseren, vipp ut kokosbitene på et brett dekket med bakepapir. Dypp kokosbitene i sjokoladen og legg på brettet. Bruk gjerne to gafler eller en stekepinsett, så slipper du å kline sjokolade over hele deg. Sett brettet med Bounty i kjøleskapet slik at sjokoladen stivner.
Nyyyyt din første bit! Oppbevar kjølig i tett boks.