Ny hudpleierutine – Elixir

Photos: ladybird
Siden januar har jeg testet ut en ny hudpleieserie, Elixir Cosmeceuticals, og det har gitt resultater! 
Først kan jeg jo fortelle dere litt om huden min og hvordan den oppfører seg. Jeg har en ganske uproblematisk hud, den oppfører seg stort sett fint. Jeg har det siste tiåret vært flink til å ta vare på huden og liker å investere i gode hudpleieprodukter. jeg holder meg unna parfymerier når jeg skal kjøpe hudpleieprodukter, de kjøper jeg stort sett hos hudpleiere der jeg vet at de kan hud. Gode pleierutiner og gode produkter har gjort at huden min har holdt seg godt og jeg har foretatt flere hudscanninger og det har vært oppløftende nyheter, huden min har få skader og man kan tydelig se at jeg har vært flink til å ta vare på den. 
Men det er en ting som huden min virkelig hater, hormoner (les: p-piller). Så hver gang jeg har startet eller sluttet på p-piller så har huden blitt helt krakilsk. Det popper opp masse urenheter, huden blir blankere enn normalt og det kan gå måneder før huden er tilbake til normalen. Jeg har jo tippet tretti for noen år siden (økende sjanse for blodpropp ved p-pillebruk) og er i utgangspunktet ganske skeptisk til å proppe i meg piller og hormoner, så i januar bestemte jeg meg for å kutte ut p-piller. Og da visste jeg hva som ventet meg, en hud som slår seg vrang og urenheter som popper opp. Frisøren min Linn har skrytt av Elixir Cosmeceuticals og jeg har lenge hatt lyst til å teste ut merket. Det er et merke som på mange måter kan minne litt om en annen favoritt hos meg, Exuviace, med rene, effektive produkter som gjerne er basert på fruktsyrer som hjelper huden til å fornye seg selv og oppretteholde en sunn hud. Så jeg bestemte meg for å få satt opp et godt hudpleieprogram, nå som jeg viste at huden kom til å oppføre seg rebelsk.
Jeg utførte en hudscanning og fikk satt sammen en pakke som passer min hud. 
Gentle Cleanser – renser huden og fjerner døde hudceller slik at urenheter motvirkes
Smoothing Cream 10% – fuktighetskrem med fruktsyre som gir en naturlig peelingeffekt
Rich Moisturizing Cream – tilfører fukt, næringsstoffer og roer ned huden
Anti-Acne Pads – inneholder glykolsyre og motvirker urenheter, tilstoppede porer
Niactil 4%  – lette gele som motvirker uren hud, rød hud og gir en jevnere hudtone
Nå har jeg testet produktene siden januar og er blitt godt kjent med de. Jeg startet med å bruke produktene i januar, samtidig som jeg sluttet med p-piller. Og det gikk jo selvfølgelig som det måtte, huden begynte å slå seg vrang. Huden ble blankere og det begynte å dukke opp urenheter. Før så har jeg opplevd at det har gått en måned eller to før huden er på sitt verste. Denne gangen ble huden blankere enn vanlig og det dukket opp en del små urenheter, men aldri de dype fæle kvisene som jeg har fått før. Og det overrasket meg! For en ting er at hudpleie selvfølgelig hjelper både forebyggende og legende, men jeg hadde ikke forventet at det faktisk skulle ha så stor innvirkning på et problem som er hormonelt. 
Hver dag renser jeg huden, morgen og kveld, med Gentle Cleanser. Det er en mild gelerens som fjerner sminke og smuss og etterlater huden ren. Jeg har brukt rensen sammen med en svamp fra Karmameju, en genial kombinasjon, som gjør at man får skummet opp rensen godt og maksimal utnyttelse av hver dråpe. det gjør også rensen mye drøyere! Deretter har jeg påført en liten klatt med Niactil 4%, en lett gele som fukter samtidig som den har virkestoffer som skånsomt forbedrer hudtonen. En ny favoritt! Deretter har jeg påført en av hudkremene fra Elixir. De dagene jeg har følt for litt ekstra fuktighet og pleie har jeg valgt Rich Moisturizer, ellers har jeg valgt Smoothing Creme 10%. Begge føles ganske like på huden, Rich Moisturizer føles litt mer pleiende og fuktgivende, mens Smoothing Creme 10% føles litt mer aktiv og kan stikke bittelitt hvis huden er litt følsom en dag. Acne Padsene har jeg brukt en gang om dagen når jeg har hatt urenheter, og disse er helt geniale! De lukter ganske sterkt og svir bittelitt på huden, men de funker! Ny lifesaver når man har urenheter.
Oppsummert så kan jeg vel si at Elixir har kommet for en bli i min hudpleierutine. Produktene er rene og frie for skumle ingredienser, de inneholder bare ingredienser som er aktive og som er bra for huden din. De kan kanskje lukte litt klinisk og føles ikke like luksuriøse som mange andre merker, men tro meg – det gir du blaffen i når de funker så godt som de gjør! Huden min er renere, porene mindre, hudtonen jevnere og huden føles sunnere og ser bedre ut.
Og for all del! Husk å rådfør deg godt med hudpleier og få satt opp et opplegg som passer din hud, det som er riktig for min hud er ikke nødvendigvis riktig for din. De som selger Elixir er veldig flinke til å skreddersy et opplegg for hver enkelt. Og en ting til, alltid husk solkrem – det er hudens beste venn!

10 thoughts on “Ny hudpleierutine – Elixir

 • Reply sklep internetowy 18. mars 2024 at 03:18

  Wow, incredible blog structure! How lengthy have you been blogging for?

  you make running a blog glance easy. The entire look of
  your web site is excellent, as neatly as the content!
  You can see similar here sklep online

 • Reply ladybird 26. oktober 2015 at 18:36

  Therese: jeg bruker den ikke nå, bruker å bytte på litt og tester ofte litt forskjellige serier for nettbutikker og lignende. Men jeg er veldig fornøyd med alt jeg har brukt fra Elixir, veldig gode produkter! Jeg slet litt med huden etter å ha sluttet med p-piller og da ryddet disse produktene opp i det problemet!

 • Reply Therese 17. oktober 2015 at 20:45

  Hei! Bruker du fortsatt denne serien og er fornøyd?

 • Reply Anonym 2. mai 2014 at 18:53

  Takk for et veldig bra innlegg 🙂 Har vurdert Elixir en stund nå, men nå ble jeg jaggu overbevist!
  Siri

 • Reply ladybird 2. mai 2014 at 16:56

  Anonym: det er fort gjort! Men godt vi fikk klart det opp. Jeg har heller ikke lyst til å bruke produkter som er testet på dyr!

 • Reply Anonym 29. april 2014 at 10:31

  nei belager, jeg blandet det med et annet merke.

 • Reply ladybird 28. april 2014 at 17:03

  Hei anonym! Hvor leste du det? Jeg kan ikke finne noe informasjon som tilsier det, har tittet på flere lister over merker som tester på dyr men kan ikke finne Elixir.

  MaritBe: Takk! jeg er superfornøyd! Hadde ikke regnet med at produktene skulle klare å håndtere at jeg sluttet på piller 🙂

 • Reply ladybird 28. april 2014 at 17:03

  Hei anonym! Hvor leste du det? Jeg kan ikke finne noe informasjon som tilsier det, har tittet på flere lister over merker som tester på dyr men kan ikke finne Elixir.

  MaritBe: Takk! jeg er superfornøyd! Hadde ikke regnet med at produktene skulle klare å håndtere at jeg sluttet på piller 🙂

 • Reply MaritBE 28. april 2014 at 14:44

  Utrolig bra skrevet 🙂 De hørtes utrolig bra ut 🙂

 • Reply Anonym 28. april 2014 at 13:54

  Så synd at du bruker et merke som tester på dyr! 🙁 🙁

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *