Å gå gravid

Photo: ladybird
Det her er ingen privat blogg, men noen ganger kan jeg touche innom et litt mer personlig emne. Som graviditet. Den vil naturligvis farge innholdet på bloggen noe, siden graviditeten så absolutt er en stor del av hverdagen og styrer dermed alt fra hva man har på seg, til hva man smører på huden eller hva slags aktiviteter man er ute på. 
Jeg stortrives som gravid! Jeg synes det er fantastisk å gå å kjenne på disse endringene som skjer i kroppen, at man skaper liv. Selvfølgelig er det litt tungt og slitsomt til tider, men jeg har sluppet lett unna mange plager, i hvertfall så langt. Men jeg vet også at tilværelsen kan være så veldig annerledes, med drøss av venninner og kjente i samme situasjon, som både har hatt lette graviditeter og 9 måneder med et lite helvete. Uansett, så er det et tips, i havet av alle velmenende tips man mottar av alle man møter, som virkelig er verdt å ta med seg – «stol på din egen kropp, lytt til din egen kropp». Alle graviditeter er forskjellige, alle fødsler er forskjellige – så ikke bry deg om alt du hører og hvordan alle andre har det, det er din graviditet og du vet best.

4 thoughts on “Å gå gravid

 • Reply ladybird 5. mai 2015 at 15:43

  LInn: Tusen takk! Det er en gammel kjole fra Zara. De bruker egentlig å ha noe lignede hver sommer, titt innom de! 🙂 Lytt til deg selv du Linn og gi litt blaffen i alt du hører og leser, stol på din egen kropp! 🙂 Og lurer man på ting så skal man selvfølgelig søke svar, men ta ting med en klype salt (og kanskje holde seg unna en del forum, der går det en kule varmt)

 • Reply ladybird 5. mai 2015 at 15:41

  Luisa: Tusen takk! Jeg er også utrolig takknemlig for at jeg har en så fin graviditet. Selvfølgelig er det ikke helt smertefritt, men kjære vene – man lager jo liv! 🙂 Også får man bare legge til rette og lytte til kroppen sin, den sier så klart i fra. Og gi litt blaffen i alle som skal mene så mye 😉

 • Reply Linn 4. mai 2015 at 09:27

  Godt skrevet. Har selv vært bekymret og farget av alles opplevelser siden jeg føler jeg har merket så lite. Det skal man jo bare være glad for og stole på sin egen kropp som du skriver. Vi opplever det helt individuelt, men resultatet er like fantastisk.

  Til noe litt mer overfladisk. Hvor har du fått tak i den fine strandkjolen? Har behov for en slik en til sommeren:)

 • Reply Luisa Fernanda del Mar 4. mai 2015 at 08:52

  Word! Kloke ord fra vakre deg. Nydelig bilde forresten. Jeg var som deg, hadde en fantastisk tid som gravid til tross for litt plager. Men det viktigste var å lytte til kroppen, da ble alt så mye bedre. Å kunne tilrettelegge slik at man faktisk fungerer i hverdagen og kan nyte det vakre er virkelig et privilegium. Jeg syns det var så fantastisk å være gravid, men kjenner også mange som nesten ikke kunne vente til det var over. Jeg er glad for min opplevelse for å si det sånn 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *