Photos: ladybird
Lemonade er noe av det beste jeg vet i sommervarmen. Og det er en stor favoritt hos både meg og mannen og vi har testet ut utallige varianter. En favoritt akkurat nå er det bringebærlemonade som gjelder. Frisk, deilig hjemmelaget bringebærlemonade. Og det er egentlig ganske enkelt å lage, så prøv en hjemmelaget versjon neste gang. Jeg er ganske fæl til å slumpe og prøve meg frem med en miks av ulike oppskrifter, noe som ofte gir veldig gode resultater, men desto verre å gjengi oppskriften – så prøv deg litt frem med ingrediensene under til du finner din perfekte blanding.
Til denne trenger du:
5-6 økologiske sitroner
fryste bringebær
mynte
brunt sukker
vann med bobler (Farris, Ramlösa, Pellegrino)
Jeg leste meg til at sitronene burde legges i varmt vann før pressing, så det gjorde jeg først. deretter rullet jeg de hardt mot bordflaten (for å sprekke de små blærene innvendig, slik at det blir lettere å presse saften) før jeg delte de i to og presset saften i en mugge. La det gjerne bli med litt fruktkjøtt og stener, dette siles bort etterpå. Deretter tok jeg en håndfull fryste bringebær og puttet oppi muggen. Så rørte jeg ut noen spiseskjeer brunt sukker i et glass med varmt vann og tilsatte resten av ingrediensene sammen med noen kvaster mynte. Mos blandingen sammen og la den stå en stund før du siler blandingen slik at du får bort sitronstener og fruktkjøttet. Tilsett kaldt vann og vann med bobler til muggen er full (smak til med litt mer sukkervann hvis du vil ha den søtere). Blandingsforholdet bestemmer du selv ettersom hvor mye bobler du vil ha. Sett i kjøleskapet og la det bli ordentlig kald. Server med isbiter, fryste bringebær og frisk mynte.