• Stecca – små italienske og rustikke baguetter

    Stecca – «pinner» på italiensk, eller små rustikke baguetter
    Her om dagen bestemte jeg meg for å lage noe jeg aldri hadde lagd selv, nemlig baguetter. Jeg googlet litt rundt etter oppskrifter og havnet på en mellomting mellom flere oppskrifter. Opprinnelig tror jeg oppskriften kom fra Manuella sin bok «Hjemmebakst».
    Jeg la ut noen bilder på instagram og facebook, og flere av dere etterspurte oppskrift. Here we go!
    Oppskriften er basert på no-knead metoden og står til heving over natten. Det er veldig lite jobb med disse baguettene, men de tar litt tid å lage.
    Ingredienser (til fire stykk stecca):
    400 gram hvetemel
    3/4 teskje sukker
    1/2 teskje salt
    1/4 teskje tørrgjær
    350 gram vann (jepp det stemmer, det skal være gram!)
    god olivenolje
    havsalt/flaksalt
    Bland mel, salt, sukker og tørrgjær i en bolle. Rør inn vannet, slik at alt får blandet seg. Det er ikke nødvendig å røre lenge, bare rør til alt er blandet. Dryss over litt mel, legg over et kjøkkenhåndkle og la stå i romtemperatur i 12-18 timer (f.eks over natten).
    Ha godt med mel på benkplaten og skrap den bløte deigen ut av bollen. Brett deigen 2-3 ganger, slik at den ender opp som en liten flat ball. Sprinkle over litt olivenolje og strø på havsalt. Ta frem et rent kjøkkenhåndkle og dryss på godt med mel på dette. Legg deigen oppå og brett håndkleet rundt deigen.
    La stå i 1-2 timer. Når det er cirka 30 minutter igjen av hevetiden så setter du stekeovnen på 250 grader. Ta frem et stekebrett og dekk det med bakepapir. Når deigen er hevet ferdig bruker du en deigskrape eller slikkepott til å dele deigen i fire like stykker/remser. Løft deigremsene over på stekebrettet og dra litt i de slik at de blir litt lenger og får den lengden du vil ha på baguetten. Sprinkle på litt mer olivenolje og dryss på havsalt/flaksalt.

    Stek i ovenen i 12-20 minutter, til baguettene er gyldenbrune.
    Voila! Server og nyt!

  • Å balansere på en knivsegg…

    Det der med sminke er en balansegang, det er så lite som skiller lekkert og tacky. Her balanseres det på knivseggen, på den ene siden er det frekt, feminint og fristende, på den andre siden er det babe-aktig og tacky. Men jeg synes det funker, det er en look som akkurat holder seg på den rette siden av den berømte knivseggen. Spør du meg er det en look som må kombineres med bed-hair og en litt røffere look, enten jeans og en enkel tee, eller kanskje en oversized hvit skjorte. Ingen små kjoler og korketrekkere please. 
  • #yogautfordringen2014

    Jeg følger Vibeke Klemetsen på instagram, og hun drar i gang yogautfordringen i år også. Det vil si en måned med yoga hver eneste dag. Det er ikke hver dag jeg har tid til en lang økt, men en liten en får jeg sneket inn hver dag. Bli med du også! Sjekk hashtaggen #yogautfordringen2014 på instagram.
    Her er to filmer fra Net-a-Porter sin youtube-kanal med en kort liten seanse som vi alle kan få tid til.

  • Rescue Mask – Eve Lom

    Huden min er stort sett ganske grei å ha med å gjøre. Med mindre jeg bytter, slutter eller starter på p-piller. Det hater den! Og nå har den gjort opprør noen måneder. Da gjelder det å ty til litt ekstra pleie og gode renserutiner og en god rensende maske. Som denne fra Eve Lom. En gammel favoritt som jeg stadig vender tilbake til. 
    Det er en slags leirmaske som virker rensende, mildt eksfolierende og beroligende på hud som trenger litt ekstra oppmerksomhet. En runde med denne endrer ikke huden over natta, men den den hjelper definitivt huden å finne tilbake til seg selv. Den smøres på huden og sitter på i 15-20 minutter. Da tørker den lett inn, lik en leirmaske. Skylles av og etterlater huden klarer og renere.
    Nå gjelder det bare å være ekstra flink med hudpleierutinene og riktige produkter og ha en liten dose tålmodighet.