Singletasking

Singletasking

Det er et litt usunt fokus på det å multitaske og en glorifisering av å være “busy” i dagens samfunn. Derfor er det viktig å lene seg litt tilbake og ta tilbake tilstedeværelsen og fokus. Og også ta seg tid til å bare være. Det er ikke så effektivt å kjøre full gass og multitaske mellom titalls ting til enhver tid. Derfor slår jeg et lita slag for singletasking i dag.

Singletasking

  1. Start dagen med å spise en god frokost, uten å sjekke mobilen. Eller mailen.
  2. Hvis du bruker offentlig transport til jobb eller skole. Legg vekk mobilen, ikke titt på den, ikke hør på musikk eller podcast. Bare vær tilstede, se på byen, på menneskene.
  3. Man har som regel mange ting hengende over seg. Bruk en notatbok, lag en To Do liste og få tingene ut av hodet, så sipper de å surre i bakhodet. kryss av ettersom du gjennomfører oppgavene.
  4. Se en film, eller en episode av en TV-serie uten å ta frem mobilen for å “bare sjekke noe”
  5. Ta eg en kopp kaffe eller te og bare nyt den, titt ut av vinduet og bare vær til stede. Det kan nesten telle som noen minutters meditasjon.
  6. Ha en notatbok liggende på nattbordet. Det er ganske normalt at kreativiteten løper litt løpsk når hodet legges på puta. Skriv ned tankene og la de ligge til neste dag.

Singletasking

Og du, ha en fin dag!

One thought on “Singletasking

  • Reply Luisa - La Mar 7. oktober 2018 at 22:32

    Word girl! Jeg hater faktisk hele greia med at alle skal ha så mange jern i ilden for å være vellykket, for det er ikke sant ass. Singeltaskin er ofte superdigg og effektivt <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.