Palo Santo – Holy Wood

Palo Santo – hellig tre

Det kan nok kanskje høre litt alternativt ut for mange. Og det er det for så vidt! Men jeg har alltid vært litt åpen og nysgjerrig, og Palo Santo er en slik ting jeg har vært litt nysgjerrig på.

Palo Santo er også kalt Holy Wood, hellig tre. Det vokser på kystnære strøk i Sør Amerika og er et veldig aromatisk treslag, på lik linje med frankincence og myrrah som du kanskje har hørt om. Og det lukter så deilig! Det er et sitrustre, så det har en litt frisk lukt, en slags miks av furu, sitron og mynte. Og på lik linje med ceder og salvie så sies det å ha en rensende og helende effekt. Om det stemmer eller ikke, det vet jeg ikke. Men jeg vet at det føles som et godt lite rituale og brenne litt Palo Santo hjemme, det blir nesten som litt meditasjon.

Palo Santo - Holy Wood

Jeg finner sjelden røkelse som jeg liker, jeg synes det blir litt tungt. Palo Santo derimot, føles lettere og litt friskere. Det legger ikke det samme tunge sløret over hjemmet. For man bruker Palo Santo litt på samme måte som røkelse, ved at man tenner på og lar den aromatiske røyken bre seg rundt i rommet.

Innimellom kan det bare føles godt å ta en liten pause i en jobbøkt og snuse inn duften av selve trebiten, titte litt ut i luften og bare være. Det har rett og slett blitt en liten meditativ greie.

Palo Santo - Holy Wood

Photos: ladybird

Man kan selvfølgelig utføre rensende ritualer med Palo Santo, for å fjerne negative energier i hjemmet, fra sinnet eller rense krystallene sine. Men det er kanskje for de litt viderekomne. Akkurat nå nyter jeg bare den lille meditative tilstanden dette lille ritualet skaper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.