Fløyelsmyk solgrøt

Deilig fløyelsmyk solgrøt

Hjemme hos oss så elsker vi grøt, til alle måltider. Grøt kan varieres i det uendelige, det er godt og ganske så sunt og. Denne varianten er min favoritt om dagen – deilig, tykk, fløyelsmyk solgrøt!

Fløyelsmyk solgrøt // Ladybirds Nest Blogg //

Den kan kanskje minne litt om rømmegrøt i konsistensen, men uten den syrlige rømmesmaken. Veldig god, jeg lover! Jeg synes denne grøten passer best til frokost eller som et litt kosete varmt alternativ til kveldsmaten.

Fløyelsmyk solgrøt // Ladybirds Nest Blogg //

Og som de alle fleste grøtvarianter, så er den rask å lage. Nå som det begynner å bli kaldere ute er det perfekt med slike varme, gode boller med grøt.

Fløyelsmyk solgrøt // Ladybirds Nest Blogg //

Photos: Ladybirds Nest Blogg

Har du lyst til å teste ut min solgrøt? Den er rask og god, og veldig mettende. Dette holder til en litt stor porsjon.

Ladybirds fløyelsmyke solgrøt

50 gram speltmel (eller hvetemel)

3-4 dl melk

1 spiseskje kokosolje

1 eggeplomme

Litt Himalayasalt (eller vanlig salt)

Litt honning (eventuelt annen søtning, kokossukker er også veldig godt!)

Kok opp halvparten av melken, melet og honningen. La grøte småkoke mens du rører. Den vil oppføre seg litt som jevning og plutselig tykne. Spe på med resten av melken, her må du selv regulere hvor mye melk du bruker, ettersom hvor tykk du vil ha grøten. Helt på slutten tar du kjelen av ovnen og rører inn en eggeplomme. La småkoke under omrøring i opptil 15 minutter.

Hell opp i en bolle og pynt med noe digg! He har jeg pyntet med ristede kokosflak, kokossukker og noen fine roseblader – for bildet sin skyld! Jeg tror også det vil smake fantastisk med friske bær på toppen, frø eller litt salte nøtter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.